"Vispak" nastavlja pozitivno poslovanje

Bez autora
Jul 25 2012

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak pozitivno je poslovala i u prvoj polovini 2012. godine. Neto realizacija za prvih šest mjeseci iznosi 13.767.175 KM i veća je za 24 posto u odnosu na isti period lani. Najveći rast plasmana bilježi kafa, pri čemu prednjači brand "zlatna džezva", koji ove godine bilježi 40 godina uspješnog postojanja. U maju je ostvarena rekordna prodaja kafe, a dosadašnji pokazatelji govore da će lanjska prodaja, koja je bila veća od najbolje prijeratne godine, biti i ove godine premašena. Pozitivan trend bilježi i segment ‘bosanske kuhinje’, odnosno juha i čorbi. Realizacija juha u prvih šest mjeseci ove godine rekordna je za ovaj period od kada postoji taj program i za 16 posto je veća u odnosu na prošlu godinu. Iz Vispaka naglašavaju da je očekivati slične pozitivne rezultate do kraja godine i u konditorskom programu.

"Vispak" nastavlja pozitivno poslovanjeBosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak pozitivno je poslovala i u prvoj polovini 2012. godine. Neto realizacija za prvih šest mjeseci iznosi 13.767.175 KM i veća je za 24 posto u odnosu na isti period lani.

Kako navode iz Vispaka, najveći rast plasmana bilježi kafa, pri čemu prednjači brand "zlatna džezva", koji ove godine bilježi 40 godina uspješnog postojanja.

U maju je ostvarena rekordna prodaja kafe, a dosadašnji pokazatelji govore da će lanjska prodaja, koja je bila veća od najbolje prijeratne godine, biti i ove godine premašena.

Pozitivan trend bilježi i segment ‘bosanske kuhinje’, odnosno juha i čorbi. Realizacija juha u prvih šest mjeseci ove godine rekordna je za ovaj period od kada postoji taj program i za 16 posto je veća u odnosu na prošlu godinu.

Iz Vispaka naglašavaju da je očekivati slične pozitivne rezultate do kraja godine i u konditorskom programu.

“Već drugu godinu zaredom ostvarujemo povećane proizvodnje i prodaje na, za bh. prilike, dosta visokom nivou, uprkos negativnim trendovima koji su prisutni na tržištima. S obzirom na ove polugodišnje rezultate, već sada možemo kazati da ćemo premašiti naše vlastite prognoze od 10 posto povećanja realizacije za ovu godinu”, riječi su direktora Vispaka Rusmira Hrvića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik